Wie zijn wij


Een burger initiatief

Wij zijn geen commerciële instelling, maar een burgerinitiatief voor en door de inwoners van De Ronde Venen. Een coöperatie met de ambitie om zonne-energie projecten in elke woonkern te realiseren. Te weten, Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis. Zodat iedereen panelen op een dak in de buurt kan plaatsen, die zelf schone energie wil opwekken maar niet (voldoende) panelen op eigen dak kan of wil plaatsen.


De leden van de coöperatieHet bestuur

Alle bestuursleden zijn onbezoldigde vrijwilligers, en zijn zelf op diverse manieren bezig met het steeds bewuster omgaan met energie.


Jooske van de Graaf

Ruud Vlek

Voorzitter

Erica van Door

Erica van Doorn

Secretaris

Warner Bruins Slot

Warner Bruins Slot

Penningmeester


Minse de Bos Kuil

Minse de Bos Kuil

Algemeen bestuurslid

Rob Idema

Rob Idema

Algemeen bestuurslid

Hans van Kessel

Hans van Kessel

Algemeen bestuurslidPartners

De coöperatie Zon op De Ronde Venen heeft tot doel de transitie naar duurzame energie in de gemeente De Ronde Venen te helpen realiseren. Hierbij wordt de coöperatie gesteund door haar partners, die een belangrijke rol spelen in het succes van de coöperatie. 

Zon op Nederland

 

 

 

 

 

 

Om onze projecten op een professionele manier te realiseren en de komende jaren ook op een professionele manier te blijven beheren, is de Coöperatie Zon op De Ronde Venen lid geworden van de landelijke coöperatie Zon op Nederland. 

 

Zon op Nederland heeft de doelstelling om lokale coöperaties te ondersteunen bij het realiseren van zonnestroom-projecten. Inmiddels maken daar al een 50-tal lokale coöperaties gebruik van. Deze ondersteuning bestaat uit het delen van kennis en documentatie, een efficiënt en solide administratiesysteem, het afsluiten van contracten met energie-maatschappijen, banken, verzekeraars, en andere instellingen. Hierdoor kan een lagere kostenstructuur en een hoger kwaliteitsniveau gerealiseerd worden.

Gemeente De Ronde Venen

 

 

 

 

 

 

De Gemeente De Ronde Venen heeft als doel om klimaatneutraal te zijn in 2040, en de Gemeente weet dat ze dit niet alleen kunnen. Overheden, bedrijven, instellingen en bewoners hebben allemaal een rol in de energietransitie. De Gemeente speelt een belangrijke rol in het bij elkaar brengen van deze partijen, en het stimuleren van duurzaamheidsinitiatieven. 

 

De Gemeente heeft een aantal opstartkosten betaald die het mogelijk hebben gemaakt de coöperatie op te richten. De Gemeente steunt daarnaast de coöperatie door waar mogelijk daken van gemeentelijke panden kosteloos ter beschikking te stellen. Dit voordeel komt ten goede aan alle deelnemers van de coöperatie. De Brauw Blackstone Westbroek

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft de coöperatie pro bono ondersteund bij de oprichting, en het opstellen van de juridische documenten en overeenkomsten.