Nieuw project: Hartstocht Abcoude

Liander aan zet om aansluiting te realiseren

Op de daken van boerderij Hartstocht aan het Gein Zuid in Abcoude gaan de eigenaar (Henk en Evita den Hartog) en de coöperatie zonnepanelen leggen. Een deel zal voor eigen opwek van het bedrijf worden en een deel wordt eigendom van de coöperatie. De boerderij heeft al veel zonnepanelen liggen, waarvan een deel vervangen zal worden.

Postcoderoos voor Hartstocht: de cijfers van je postcode moeten in de volgende reeks staan: 1391, 1396, 3626, 3628, 3634, 3641, 3642, 3643 3645, 3646 of 3648

Luchtfoto van Boerderij Hartstocht

De intentieverklaring is op vrijdag 9 september ondertekend door Henk den Hartog en Ruud Vlek. De volgende stap is het dak van een van de stallen vervangen gaat worden en dat we een deskundige inschakelen om een legplan te maken. Als wij voldoende zonnepanelen kwijt kunnen is dat een “go” voor de volgende stap van het project

Ruud Vlek en Henk den Hartog ondertekenen de intentieverklaring

Inmiddels is de overeenkomst voor het gebruik van het dak ondertekend en de notaris heeft de akte voor het recht van opstal gepasseerd. De leverancier van de pakketten is gekozen: Zon & Co uit Duivendrecht gaat de installatie leveren. De subsidie van de rijksoverheid is toegekend. Eigenlijk is alles klaar om te beginnen.

Voor de realisatie is het essentieel dat Liander een terugleveraansluiting voor ons aanlegt. Dat loopt niet soepel. De installatie zal zo mogelijk in 2023 worden gerealiseerd maar het zou zomaar 2024 kunnen worden. Houd je mailbox in de gaten. Adriaan Bouwdewijn trekt dit project namens het bestuur.

Hartstocht is een biologische boerderij. Meer informatie over het bedrijf staat op www.hartstocht.net