Nieuw project: Hartstocht Abcoude

Liander: aansluiting wordt pas na medio 2025 gerealiseerd

Op de daken van boerderij Hartstocht aan het Gein Zuid in Abcoude willen de eigenaar (Henk en Evita den Hartog) en de coöperatie zonnepanelen leggen. Een deel zal voor eigen opwek van het bedrijf worden en een deel wordt eigendom van de coöperatie. De boerderij heeft al veel zonnepanelen liggen, waarvan een deel vervangen zal worden.

Postcoderoos voor Hartstocht: de cijfers van je postcode moeten in de volgende reeks staan: 1391, 1396, 3626, 3628, 3634, 3641, 3642, 3643 3645, 3646 of 3648

Luchtfoto van Boerderij Hartstocht

De intentieverklaring is op vrijdag 9 september ondertekend door Henk den Hartog en Ruud Vlek. Het dak van een van de stallen is vervangen. Wij kunnen voldoende zonnepanelen kwijt is dat een “go” voor de volgende stap van het project

Ruud Vlek en Henk den Hartog ondertekenen de intentieverklaring

 

Inmiddels is de overeenkomst voor het gebruik van het dak ondertekend en de notaris heeft de akte voor het recht van opstal gepasseerd. De leverancier van de pakketten is gekozen: Zon & Co uit Duivendrecht gaat de installatie leveren. De subsidie van de rijksoverheid is toegekend. Eigenlijk is alles klaar om te beginnen.

Voor de realisatie is het essentieel dat Liander een terugleveraansluiting voor ons aanlegt. Die aanleg loopt zoveel vertraging op dat het project op “on hold” is gezet. Degenen die zich eerder aanmeldden als geïnteresseerden zijn omgezet als deelnemers in ons project Luken, tenzij zij aangaven iets anders te willen. Een trieste ontwikkeling, die gevolg is van de “netcongestie”. Liander moet een nieuw trafostation bouwen en een kabel bijleggen. Geen idee hoe lang dat gaat duren. Liander communiceert niet pro-actief. Wij moeten er zelf achterheen.

Hartstocht is een biologische boerderij. Meer informatie over het bedrijf staat op www.hartstocht.net